Decembrie, acest elixir și această magie …

Decembrie, acest elixir și această magie …

posted in: Povești pentru Suflet | 0

Si, iaca-ta, ne aflam la inceput de decembrie. Un decembrie asteptat, detestat sau adorat. Dar si in resentimente se ascunde iubirea.

La final, ramane sentimentul acesta plenar … de iubire. Iar finalul tristetilor si revoltelor noastre il decidem noi, prin gandurile, emotiile si actiunile noastre.

Decembrie este luna care ne readuce in lumina din noi insine. Decembrie este cea mai asteptata luna din an, macar pentru copilul din noi insine, din nenumarate si … inocente motive. In primul rand, este luna in care sarbatorim Nasterea lui Iisus, Domnul IERARII si al IUBIRII, este luna in care Mos Craciun bate, in lung si lat Terra, daruind copiilor mici si mari ceea ce si-au dorit, dintr-un prinos de IUBIRE. Iubire autentica, fara conditii. Decembrie este luna iubirii si este luna in care familia este reintregita.

In luna aceasta a miracolelor, traim emotii pure, senine sau coplesitoare. Undeva, la intalnirea cu finalul de an, ne regasim si pe noi insine, cu amintirile din copilarie cu tot, cu acele amintiri in care am experimentat sentimentul de siguranta si o emotie pe cat de prozaica, pe atat de importanta: BUCURIA. Ne e dor de mirosul de cozonaci, scortisoara si vanilie din casa bunicii, ne e dor de bucuria din ochii mamei sau de securitatea bratelor tatalui.

Ne e dor de un iubit pierdut, de o dragoste abandonata. Ne e dor de o fiinta atat de draga si de curand sau de mult … pierduta.

Ne e dor si de ceea ce nu avem inca: o casa, o (alta) iubire, glasuri zglobii de copii, fericirea din ochii lor, in dimineata de Craciun, ne e dor de sentimentul de familie, ne e dor de implinirea care inseamna familia, in adevaratul sens al cuvantului. Ne e dor de copilul din noi insine, in zilele acestea speciale, mirabile si binecuvantate din an.

In luna aceasta suntem mai buni. In fapt, suntem noi insine. Energia aceasta colectiva de BINE ne invaluie pe nesimtite si … restul ramane/devine MAGIE.

In luna aceasta de inceput de iarna, constientizam lipsa, adica ce altceva decat abandonul, pierderea, solitudinea in care nu mai reusim sa ne regasim. Priveste cu onestitate si tristetea. Accepta ca ea exista in tine, pur si simplu. Si doreste-ti cu bucurie si cu certitudinea implinirii sa traiesti ceea ce te face fericit si ceea ce vindeca dorul.

Nu te izola si accepta faptul ca poti petrece frumos alaturi de un prieten bun sau alaturi de o familie care sa adopte prezenta ta, in casa lor, cu afectiune si cu generozitate, in perioada aceasta magica din an. Cumpara cadouri pentru copii care nu stiu ce gust are ciocolata sau marul. Iesi din casa, intalneste-te cu prietenii, viziteaza-ti rudele/familia. Comunica. Reactiveaza-ti iubirea, in fapt, inocenta copilului din tine. Fii deschis la ce iti aduce ziua si centreaza-te cu adevarat pe sentimentul bucuriei . Roaga-te pentru iubire si implinire asa cum simti si fii pregatit sa te iubesti asa cum esti.

Adu bucurie in primul rand in tine, indiferent de ceea ce constati ca iti lipseste in afara ta. Doreste-ti, in sfarsit, sa schimbi ceva in viata ta. Constientizeaza ce iti lipseste si scrie pe o hartie pe care o vei aseza pe perete, in fata ochilor tai. Actioneaza pentru ati materializa dorintele autentice. Gandul fara fapta este ca un copac fara soare si ploaie.

Luna decembrie poate semnifica pentru tine, luna schimbarilor benefice din viata ta. Nu te identifica cu tristetea si nici cu frica. Inlocuiesti-le cu emotii pozitive. Aceste emotii vor actiona conform scenariului mental al vietii tale, acela in care te vezi si te simti fericit, sanatos si implinit.

Doreste-ti. Dorinta ta a pornit deja spre univers (din tine si din afara ta) si efectul de boomerang va fi mai eficient ca niciodata.

Nici nu-ti vei da seama cat de minunat se va implini!

Dana Dumitra Dumitrache

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.