7 motive care să-ți trezească pofta de a fi iubită!

7 motive care să-ți trezească pofta de a fi iubită!

De multe ori, în terapie, cel puțin, în ultimii ani, am auzit sintagma ”nu-mi mai trebuie bărbat”. Sunt femei care se simt liniștite și împăcate în cvasi-singurătatea lor. Spun ”cvasi” pentru că, multe dintre cele care afirmă că nu le mai trebuie ”bărbat” sunt și mame.
Sau, recunosc, în cele din urmă, cu jumătate de gură că ”dacă ar fi să fie”, atunci ”să fie”. Păi, cum să fie, dacă nu faci nimic!” Pică pară mălăiață” în era aceasta a grabei, a tehnologiei și a workaholics-mului are valoare de nonsens.
Sabotorii împlinirii romantice.
În spatele singurătății tale, în care, teoretic, te simți confortabil, se pot ascunde răni emoționale vechi, nevindecate. Frici neconștientizate, inclusiv frica de eșec (Cine știe ce ”poamă” primesc în viața mea!) Sau frica aceea că nu vei întâlni bărbatul anume … perfect, conform unui model inconștient (tata, bunicul). Și tot sabotori ai împlinirii proprii sunt negațiile: nu vreau un bărbat care să facă … cine știe ce, să fie imoral, infantil, agățat prin ombilicul emoțional de mamă etc. . Jurămintele moștenite – auzite la mama, tata, bunici sau dobândite – le-ai afirmat, cu tărie, singură de-a lungul vieții (cu rol și forță de materializare) conștientizate sau nu: decât să stau cu un bărbat ”așa și pe dincolo”, mai bine lipsă”; ”pe mine nu mă iubește nimeni” ”parcă sunt blestemată, numai bărbați cu probleme atrag” s.a.m.d..

Ei bine , ai aflat deja că EMOȚIILE dureroase nevindecate, dar și fricile/temerile sunt sabotorii împlinirii tale matrimoniale sau romantice.

Dragele mele femei frumoase, generoase, iubitoare, spumoase cognitiv (deștepte), meritați să fiți iubite, să fiți admirate, să fiți îndrăgostite! Până una, alta, dacă vreun sabotor dintre cei mai sus menționați, vă dă ghes la nefericire și însingurare, faceți o vizită unui psiholog terapeut! Nu-i o rușine și nici nu suferiți de vreo tulburare psihică. Este un demers menit să anuleze sabotorii, prin conștientizare, prin strategii terapeutice de iertare, de introiectare a ceea ce ați simțit și trăit dureros de-a lungul vieții și, în final, decizia de a consulta un psiholog vine și cu o dorință reală de schimbare și de împlinire, inclusiv romantică și matrimonială.

Evrika, vorba lui Arhimede!
De ce să fii iubită și de ce să iubești romantic.
1. Pentru că iubirea vindecă inima, multiplică sufletul (proliferează LUMINA), deschide și reîntregește mintea și vindecă trupul! Da, IUBIREA vindecă inclusiv organismul uman.
2. Transformările care au loc la nivelul neurochimiei creierului (reglajul dopaminei, noradrenalinei, serotoninei și chiar a acetilcolinei), atunci când iubim, dar și atunci când suntem îndrăgostite, potențează funcțiile creierului, potențează sentimente pozitive profunde, starea de echilibru, starea de siguranță și de încredere, nevoia de a împărtăși, molipsitoare pentru ceilalți, cu oamenii dragi din jurul nostru, ceea ce suntem, ceea ce simțim și ceea ce gândim.
3. Iubirea unui bărbat, împărtășită de tine, este în sine, terapie. Este nevoie de timp, de încredere, de credință ca, în cele din urmă, prin iubirea autentică pe care o simțiți unul față de celălalt, Eu-rile tale rănite (în diferite etape și momente de viață) să abandoneze reduta mecanismelor de apărare și să reîntregească ființa ta actuală, mult mai matură afectiv, mai înțeleaptă, mai pregătită pentru iubire.
4. Existența în cuplu, sau în interiorul familiei extinse, prin apariția copiilor, conferă femeii siguranță, protecție, adoarme sau poate, chiar, elimină, rănile de abandon sau de sărăcie (temeri fundamentale moștenite sau dobândite).
5. Discuțiile dintre voi doi, pe diverse teme, sunt absolut magice, atunci când iubești și ești iubită! Cafeaua, zorii de zi, amurgul petrecut împreună, sunt elixirele vieții voastre. Sunt poduri peste ape tulburi, atunci când un plan al vieții tale de femeie, de om social și profesional, nu funcționează normal sau la parametri maximi.
6. Dragostea dintre voi trezește femeia și o inspiră! Să te simți femeie dorită și la 80 de ani este tot MAGIE, este alchimie, este tinerețe emoțional – afectivă – vie!
7. Un bărbat care iubește poate fi educat/determinat să fie așa cum îți dorești tu să fie. Poate să facă lucruri nebănuite pentru tine și asta în mod constant, în pofida declarațiilor lui anterioare! Exemplu: ”eu nu merg la cumpărături, nimic nu mă enervează mai mult decât să pierd timpul (dar iacă-tă că e cu coșul plin după tine)!”; ”eu nu bat covoare (dar le duce la spălătorie pentru tine)!”; ”eu nu schimb pamperși (dar o face și se trezește noaptea ca să-și liniștească odorul și să te mai lase pe tine să dormi un pic)!”.

Iubirea AUTENTICĂ/MATURĂ crește, educă, transformă, vindecă, motivează, creează spațiul armoniei în cuplu, spațiul prosperității și al devenirii voastre, ca oameni, ca ființe sociale, ca profesioniști și nu în ultimul rând, ca iubiți, ca părinți!

Dana Dumitra Dumitrache

About the Author

Leave a Reply